Inlägg

Inlägg som playguu har skrivit i forumet
Av playguu

Känns som språkspecifik kunskap som syntax etc kommer bli mindre relevant på sikt, när man enklare kan be en AI om hjälp.

Frågan är väl bara om rekryterare/chefer kommer inse det eller fortsätta ställa krav på X+ år erfarenhet av språk/ramverk 😅

Av playguu
Citat:

Engineers work 12-hour days, and sometimes weekends too. Taiwanese commentators joke that the company runs on engineers with “slave mentalities” who “sell their livers” — local slang that underscores the intensity of the work.

Liten kulturkrock för oss västerlänningar kanske

Av playguu

Någon som kör vanliga AMEX green card och fört över poäng till flygbolag? Inte så sugen på SAS Amex pga flyger hellre till Asien än bara inom Europa, samt tror inte jag kommer spendera 150,000kr på ett år

Av playguu
Skrivet av dlq84:

Jag tror inte du skulle vilja betala 2-3 gånger så mycket för hårdvaran dock, så produktionen lär stanna i länder med lägre löner.

Taiwan, Sydkorea, USA låglöneland? 🤔 Om något så ligger väl Sverige lågt till om man jämför med andra utvecklade länder

Skrivet av THB:

Ord.

Finns mycket som talar för att det skulle vara bra att bygga anläggningar i norra Norrland.
Bra kylmöjligheter, väldigt liten risk för naturkatastrofer, väl utbyggd transport via järnväg, lastbilar, flyg eller båt osv.

Hur många med kompetens för halvledare/kretstillverkning tror vi bor/vill flytta till Norra Norrland? 😅 Dom ska dessutom lockas hit med svenska löner, lycka till 😄
TSMC har ju tidigare klagat på bristen på kompetens efter de byggt fabriker i USA och Japan

Av playguu

Tror alla 3 har ljus framtid. Frågan är nog mer vilken tycker du är mest intressant, vad skulle du helst vilja jobba med?

Av playguu

Jag som beställde en Switch OLED igår 😆

Av playguu
Skrivet av Pirum:

Bra, men jämfört med previous generation säger åtminstone inte mig så mycket - hur står kretsen sig jämfört med flaggskeppen? - Som ju ofta är det som testas och som de flesta har liite koll på åtminstone.

Tidigare generationen var väl flaggskeppet?

Av playguu
Skrivet av Neptulis:

Befordringsprocessen gick vägen!

Går från Junior Software Engineer till Software Engineer, samma företag sedan jag tog examen. Förmåner desamma som innan, men högre lön. Blev en ökning på ungefär 28% (39175 till 50000) vilket jag inte tycker är helt fy skam! Börjar gälla från första december.

Jag fyller i hela mallen igen då det är ett "nytt" jobb.

Yrke: Software Engineer
Lön: 50000kr
Erfarenhet: 1.5 års arbetslivserfarenhet.
Utbildning: Högskoleingenjör i Datateknik
Övrigt: Samma som innan (se citerat inlägg) + att jag fick reda på att de finns en årlig bonus på omkring en månadslön om företaget uppnår sina mål (vilket det ser ut som vi gör i år)!
Plats: Skåne

Dayum, grattis! Här sitter man också på 1.5års erfarenhet men med 32k i lön 😄

Av playguu

Produkt: ASUS Zenfone 10 - 8GB/128GB
Länk: https://estore.asus.com/se/90ai00m1-m000s0-zenfone-10.html
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=8807807
Pris: 8499kr

Av playguu

”De som bor inom cirka en timmes pendlingsavstånd från ett större Dellkontor bör arbeta på plats minst tre dagar i veckan.”
Så om jag flyttar 1,5h bort så får jag full remote? 😄

Av playguu

Det viktigaste för mig är att kunna jobba platsagnostiskt, alltså fullt på distans med möjlighet att kunna resa och bo vart jag vill i världen.
Oftast är jobb inom säkerhetsklassade myndigheter som försvaret på kontor, typ skyddsobjekt, där personalen måste vara 100% på plats.
Så, nej med andra ord.

Av playguu
Skrivet av Schytheron:

Överraskad över att det BARA är 65%. Trodde det skulle vara minst 80%.

Förövrigt så förstår jag mig absolut inte på människor som på riktigt föredrar att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån (speciellt på SC). Vet att alla har sina preferenser, men jag kan bara inte överhuvudtaget förstå varför. I mitt huvud låter det helt absurt, men det kanske bara är jag som är konstig.

Vissa här nämner att dem saknar den sociala aspekten/prata med kollegor etc. Jag kan förstå ert tänk men förstår inte varför det spelar så stor roll för er att ni är villiga att frivilligt ta på er alla nackdelar med att jobba på plats. Har ni inte ett socialt liv utanför jobbet (menar inte att få det att låta taskigt, mer av en genuin fråga)?

Missförstå mig inte. Jag har absolut ingenting emot mina jobbkollegor. Dem är härliga människor, men jag tycker inte att det skulle påverka mitt liv överhuvudtaget om jag aldrig interagerade med dem igen. Jag är inte olyckligare om jag sitter isolerad i mitt hem under arbetstid för jag ser inte arbetstid som ett liv överhuvudtaget. Min dag börjar då jag stänger ner jobbdatorn och loggar ut för dagen. Allt annat är obetydligt. Jag har ett socialt liv utanför jobbet. Detta sociala behov som ni känner att era jobbkollegor ger er kan lätt ersättas av andra människor (familj, vänner i ditt privata liv etc.).

Jag absolut vägrar låta mitt jobbliv och privatliv överlappa varandra och jag försöker mitt yttersta att hålla dem separerade så gott det går. Privatlivet är det enda livet som spelar roll. Är jag knäpp eller är världen knäpp? Jag kan väl inte vara den enda i världen som känner såhär?

Kan skriva mer om dettta, men ska inte ranta mer.

Förstår dig, men alla har ju inte sånt socialt liv utanför jobbet.
Jag är singel, bor ute i skogen och har knappt några vänner. Om jag hade jobbat 100% hemifrån idag så hade jag nog gått insane efter några veckor 😅
Mina kollegor har blivit mina vänner nu, vi umgås varje fredag tex efter jobbet. Jag antar att allt beror på vilka kollegor man har. Hade ju inte velat vara på kontoret om det bara var boomers eller liknande där. Men idag är dom mer som polare än kollegor, då har vi jäkligt kul på jobbet.

Av playguu

Jag är inte alls intresserad av att sitta hemma och jobba, tycker om att vara på kontoret.
Men har som mål i livet att kunna jobba på distans medans jag reser eller flytta Asien, så stor skillnad för mig på ”hemmajobb” och distansarbete.

Av playguu

Har jobbat inom NOC/Driftcentral tidigare och kommer aldrig gå tillbaks pga brist på remote möjligheter

Av playguu

Har du gjort några andra projekt sen du gick ut?
Tror det hjälpte mig en del, att ha något du kan visa upp som inte bara är från studierna.
Behöver inte vara jättekomplicerat, jag gjorde bara en simpel statisk ”om mig” hemsida med HTML/CSS men jag tror att det är sånt som rekryterare letar efter, någon som har ett intresse och visar att dom vill jobba som dev inte bara för att dom har hört att det är bra löner.

Av playguu
Skrivet av Yaca:

Det låter intressant! Det finns ju dock så mycket kurser på internet och jag har lite svårt att avgöra vilka som bedöms som trovärdiga av arbetsgivare. Vad var det du gick för något?

Arbetsköpare är nog mer intresserade av om du kan koda eller inte, spelar nog inte så stor roll vilken utbildning du gått. Speciellt inte bootcamps.

Det viktigaste är att bara börja, spelar inte så stor roll vilken du väljer (undantaget kanske är extremfall som cobol).

Den jag gick var på heltid https://www.lewagon.com/online/web-development-course

Av playguu

Jag och en annan kollega gick bootcamps, min på 2 månader och hans på 3. Min kostade 70k och hans var gratis men tror dom tar en del av hans lön nu typ i några år istället.
Kan ju vara något om du som jag gjorde inte känner att man har tid för universitet eller YH

Av playguu

Tips kan ju vara att gå en bootcamp för webbutveckling, finns några att välja på här i Sverige. Jag gick en på två månader som kostade ca 70k, men vet en kollega som gick en på 3 månader och tror inte att han betalade någon avgift, företaget tar istället en liten del av hans lön nu något år efter han fått jobb.

Av playguu
Skrivet av Vobbo:

Jag gjorde en tråd på reddit med samma fråga fast där fick majoriteten av röster Devops engineer med över 50%. röster.
Fullstack .net fick typ 4 röster vs 20 devops engineer.
någon som har någon fundering till varför? xD
är sjukt förvirrad vad jag ska ta fortfarande.

Antagligen för att .NET/C# är populärt här i Sverige men inte i USA där många på Reddit bor, med andra ord finns det nog inte så många jobb inom det i USA.

Av playguu

Minst 20h i veckan annars instant uppsägning